ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circulația transportului de mare tonaj a fost sistată pe mai multe sectoare de drum

15:13 | 23.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Circulația transportului de mare tonaj a fost sistată pe mai multe sectoare de drum național din cauza drumurilor înzăpezite, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, este vorba de UTA Găgăuzia (traseul M-3, la ieșirea din orașul Vulcănești direcția spre Giurgiulești), UTA Găgăuzia (traseul R28, localitatea Bugeac în direcția mun. Chișinău), raionul Cimișlia (traseul G123, între s. Porumbrei și s. Valea Perjei), orașul Cimișlia (traseul M3 str. Cetatea Albă), raionul Cahul (traseul R34, s. Văleni) și raionul Anenii Noi (traseul R30, direcția spre Căușeni).

Conform datelor din teritoriu, în prezent, traficul se desfășoară cu dificultăți. În raioanele din zona centru și sud se înregistrează precipitații abundente sub formă de zăpadă însoțite de vânt.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe parcursul ultimelor ore, salvatorii și pompierii au efectuat trei operațiuni de deblocare a mijloacelor de transport. Acțiunile salvatorilor au avut loc pe segmentul Vulcănești – Burlăceni, localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi și Fundul Galbenii din raionul Hâncești. În același timp, Poliția de Frontieră a menționat că toate punctele de trecere activează în regim normal.

Totodată, Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat că traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă. Potrivit reprezentanților aeroportului, toată tehnica este antrenată în procesul de deszăpezire și se intervine constant astfel încât să fie asigurate condiții optime pentru desfășurarea în deplină siguranță a zborurilor pe Aeroportul Chișinău.

Din cauza ninsorilor abundente, au fost anulate cursele Chişinău–Bucureşti și Bucureşti-Chişinău, operate de compania Tarom.

Meteorologii au anunțat pentru ziua de astăzi Cod Galben de ninsori și polei, valabil în sudul țării. Ulterior, avertizarea a fost extinsă și pentru centrul țării. În perioada dată, în aceste zone se prevăd ninsori puternice de 7-15 l/m2 în 12 ore.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18002359

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!