ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu întreprinzătorii din regiunea de nord a țării

17:12 | 23.03.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru la Bălți, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din regiune și reprezentanții autorităților publice locale, pentru a discuta dificultățile existente în activitatea acestora și măsurile care urmează a fi întreprinse pentru a susține dezvoltarea antreprenoriatului local, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Executivului, premierul a menționat că acțiunile Guvernului orientate spre stabilizarea economică, intensificarea dialogului cu partenerii externi și accesul la programele de finanțare au generat rezultate concrete și noi posibilități pentru a continua implementarea agendei de reforme. Șeful Executivului a vorbit despre reformele inițiate în domeniul justiției, educației, sănătății și s-a referit la măsurile întreprinse de Executiv pentru facilitarea activității mediului de afaceri. Printre acestea - reforma instituțională a organelor de control, reducerea numărului de acte permisive, dar și perfecționarea legislației muncii.

Dialogul a purtat un caracter deschis și interactiv. Întreprinzătorii din regiune au vorbit despre provocările cu care se confruntă, între care accesul agricultorilor la apă pentru irigare, lipsa forței de muncă și necesitatea introducerii unui impozit unic în agricultură. Totodată, au fost discutate problemele ce țin de dezvoltarea infrastructurii drumurilor, finanțele publice locale și accesul la apă potabilă.

Premierul a menționat că fiecare problemă va fi analizată în parte pentru a identifica soluţiile optime de rezolvare a acestora, iar eforturile Guvernului pentru dezvoltarea localităților și susținerea mediului de afaceri vor continua.

img18002367

img18002367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!