ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:47 | 23.03.2018 Categorie: Comunicate

Ministrul Monica Babuc a întreprins o vizită la Liceul Teoretic ,,Gheorghe Asachi” din mun. Chișinău

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. În contextul celebrării Săptămânii Francofoniei, astăzi, 23 martie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, împreună cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Republica Moldova, E.S. Pascal Le Deunff, au întreprins o vizită la Liceul Teoretic ,,Gheorghe Asachi” din mun. Chișinău în care se derulează Proiectul claselor bilingve.

Oficialii au vizitat sălile de clasă, biblioteca și sala de festivități a liceului. De asemenea, participanții conferinței științifice ,,Les chercheurs en herbe. Triomphons dans le changemant”, organizată de către cadrele didactice și elevii instituției de învățământ, au avut ocazia să discute cu ministrul.

,,Vă felicit în primul rând pentru că știți să mențineți spiritul acestui liceu, care a știu să păstreze de-a lungul acestor timpuri gloria unei școli de elită, de elită în sensul că absolvenții ei, indiferent din apartenența socială, au constituit ulterior elita intelectuală a țării noastre, iar faptul că vă impuneți prin promovarea Francofoniei – un lucru extrem de important pentru noi, nu doar pentru că suntem un popor care vine din rădăcini latine, dar pentru faptul că limba franceză ne apropie de literatura, cinematografia, artele vizuale, de toată experiența culturii franceze contează pentru un stat democratic în construcție, care este Republica Moldova”, a afirmat ministrul Monica Babuc.

Menționăm că Proiectul claselor bilingve a fost inițiat în anul 1998 și se derulează în 8 licee din Republica Moldova: L.T. ,,Gheorghe Asachi” și L.T. ,,Mihai Eminescu” din mun. Chișinău, L.T. ,,Mihai Eminescu” din mun. Bălți, L.T. ,,Ion Luca Caragiale” din mun. Orhei, L.T. ,,Ioan Vodă” din mun. Cahul, L.T. ,,Constantin Stere” din mun. Soroca, L.T. ,,Vasile Alecsandri” din mun. Ungheni, L.T. ,,Mihai Sadoveanu” din or. Hâncești. Pe parcursul anilor, aceste instituții de învățământ au beneficiat de proiecte de mobilitate academică pentru profesori și elevi, de dotarea bibliotecilor şcolare cu manuale de limba franceză și lucrări metodice, precum și de subvenții oferite cadrelor didactice pentru predarea orele suplimentare de limbă franceză acordate de statul francez prin intermediul Ambasadei Franței la Chișinău și a Alianței Franceze din Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!