ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a învins în primul meci disputat la ATP Miami Open

11:54 | 24.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot l-a învins în primul meci pe tabloul principal al turneului internațional ATP Miami Open (SUA) din seria ATP pe Ricardas Berankis (Lituania), relatează MOLDPRES. 

El și-a adjudecat victoria după trei seturi, disputate într-un final dramatic la tie- breack (6-1, 4-6, 7-6). Scorul la tie-breack, în setul al treilea, a fost 7-4 în favoarea sa. 

Astăzi, jucătorul moldovean se va întâlni cu Sam Querrey (SUA) în vârstă de 31 de ani, situat pe locul 62 în clasamentul mondial. Radu Albot ocupă actualmente locu 88 în acest top. 

Fondul de premiere al turneului este egal cu 7.972.535 dolari. 

Radu Albot a înregistrat cea mai bună clasare a sa în clasamentul mondial – poziția cu numărul 82 – în aprilie 2017. El este cel mai bun tenisman autohton, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite în premieră în sportul moldovenesc. La vârsta de 16 ani a fost cel mai bun jucător în Europa, numărul 11 mondial. A câștigat în cariera sa 3 turnee ATP Challenger, 14 la individual și 7 la dublu în seria ITF Futures și unul în ATP World Tour. Este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18002389

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!