ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coaliţia de guvernare a discutat mai multe subiecte de actualitate

16:19 | 26.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Coaliţia de guvernare a examinat astăzi mai multe subiecte de actualitate în cadrul unei ședințe, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Partidului Democrat din Moldova (PDM), la reuniune a participat Prim-ministrul Pavel Filip, membrii Cabinetului de miniștri, conducerea PDM şi cea a Partidului Popular European din Moldova.

În cadrul şedinţei, s-a discutat despre implementarea celor mai importante proiecte ale guvernării. Este vorba despre programul „Drumuri bune pentru Moldova”, care prevede reabilitarea a 1 200 km de drumuri locale, programul „Prima Casă”, introducerea Serviciului naţional de urgenţă 112 și proiectul tichetelor de masă pentru salariaţi. În context, conducerea Coaliţiei de guvernare a cerut implicarea maximă a miniştrilor pentru ca aceste programe să fie realizate cu succes.

Totodată, au fost discutate o serie de propuneri pentru domeniul educaţiei şi cel al sănătăţii.

De asemenea, premierul Pavel Filip a informat despre vizita delegaţiei experţilor Fondului Monetar Internațional (FMI) şi despre concluziile discuţiilor cu aceștia. În acest sens, șeful Cabinetului de miniștri a specificat că „programul Republicii Moldova cu FMI se menţine în parametrii stabiliţi”.

La fel, în cadrul ședinței s-a menţionat că o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova va fi prezentă pe 27 martie la Bucureşti, pentru a asista la şedinţa Parlamentului României dedicată Centenarului.

Tot în cadrul ședinței, s-a discutat despre alegerile locale noi din municipiul Chişinău și s-a constatat că „iniţiativa privind unitatea forţelor politice pro-europene a fost până acum ignorată de diverse forţe de opoziţie și există riscul real ca, în cazul în care nu se va merge cu un candidat unic, alegerile sa fie câştigate de stânga socialistă, aşa cum s-a întâmplat şi în alegerile prezidenţiale”.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18002429

img18002429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!