ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 27 martie 2018

18:29 | 26.03.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, și reprezentantul special al Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE, Franco Frattini, vor susține o conferință de presă

Ora 10.50, Casa Guvernului, intrarea din str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni, sala de conferințe, etajul 1.

***

Comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, şi şeful Statului Major al Apărării din Lituania, general-locotenent Jonas Vytautas Zukas, vor susţine un briefing de presă.

Ora 11.35, şoseaua Hânceşti 84, Ministerul Apărării.

***

Academia de Științe a Moldovei și Academia Română organizează sesiunea științifică ,,Centenarul Unirii Basarabiei cu România".

Ora 9.30, Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” desfășoară masa rotundă “Riscurile de securitate din partea trupelor ruse din regiunea transnistreana la adresa Republicii Moldova”.

Ora 10.00, sala de conferințe a IDIS ”Viitorul”.

***

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, invită presa la un briefing cu tema „Protecția de abuz și neglijare a minorilor aflați în detenție”.

Ora 10.30, sala de ședințe a Oficiului Avocatului Poporului, strada Sfatul Țării, 16.

***

Jurnaliștii sunt invitați la un tur de presă – să viziteze un centru modern de imagistică dentară, deschis de o tânără din Șoldănești, cu sprijinul UE, prin intermediul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

Pentru jurnaliști va fi pus la dispoziție transport, care va porni spre orașul Șoldănești la ora 9.00, din fața clădirii Le Roi, str. Sfatul Țării 29. 

***

Asociația Presei Independente și portalul www.MoldovaCurata.md invită la masa rotundă “Confiscarea averilor în cazurile penale și civile: rezultate puține, perspective vagi”.

Ora 14.00, în sala de conferințe a Hotelului „Jolly Alon”, str. Maria Cebotari 37.

***

Președintele Asociației Obștești „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Cine protejează traficul de persoane în Moldova? 56 de cetățeni ai Republicii Moldova au fost vânduți în robie în Polonia. 17 persoane au revenit și cer ajutorul”.

Ora 13.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Va avea loc cea de-a doua etapă a Concursului Internațional de Canto Academic “Alexei Stârcea”, concurs memorial ce omagiază creația și personalitatea unui valoros compozitor și interpret al culturii naționale.  

Ora 11.00, Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Italiei pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, va veni la Chișinău și Tiraspol în perioada 26-28 martie în prima sa vizită în Moldova în această calitate.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite în perioada 26–29 martie curent.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!