ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi boxeri moldoveni au obținut victorii la Europenele Under-22

10:29 | 27.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni Dorin Bucșa (60 kg) și Mihail Cvasiuc (64 kg) au repurtat victorii clare în runda inaugurală a Campionatului European Under-22, care se desfășoară la Târgu-Jiu (România), relatează MOLDPRES.

Dorin Bucșa l-a surclasat cu scorul 5-0 pe Jasim Ljama (Macedonia), iar Mihail Cvasiuc l-a devansat pe Damian Crmusa (Serbia), obligându-l să părăsească ringul în prima rundă. Coechipierul Vlad Gavriliuc (69 kg) a cedat în prima partidă și a abandonat turneul.

Din componența echipei moldovene mai fac parte Oleg Rîsiuc de la Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni), Victor Vacula, Vlad Gumeniuc, Cristina Cravcenco (toți din Tiraspol), Victor Sambriș (Chișinău) și Cristi Constantinov (Hâncești). Lotul național este însoțit de antrenorii Igor Untilă și Mihail Muntean. Turneul se va încheia la 1 aprilie. 

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan din Grimăncăuți (Briceni), care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), angajat în prezent în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18002444

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!