ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 28 martie 2018

18:34 | 27.03.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia juridică, numiri și imunități și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică vor audia, în cadrul unei ședințe comune, Raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție pentru anul 2017.

Ora 10.00, biroul 915, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia drepturile omului și relații interetnice va audia raportul privind situația în domeniul prevenirii și combaterii discriminării în Republica Moldova pentru anul 2017.

Ora 10.00, biroul 301 (anexă), Parlamentul Republicii Moldova. 

***

Comisia economie, buget și finanțe va audia informația privind implementarea Legii cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc.

Ora 10.00, biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia economie, buget și finanțe va audia informația cu privire la realizarea proiectului de asistență în domeniul securității energetice a Republicii Moldova, precum și interconectarea asincronată a rețelelor electrice din R. Moldova și România.

Ora 10.00, biroul 114, Parlamentul R. Moldova.

***

Comisia agricultură și industrie alimentară va organiza audieri publice la subiectul ”Accesul producătorilor agricoli la apa pentru irigare. Elaborarea și aprobarea regulamentului de utilizare a apelor pentru irigare de către Guvernul Republicii Moldova”.

Ora 10.00, biroul 718B, Parlamentul R. Moldova.

***

Comisia mediu și dezvoltare regională va organiza audieri publice cu privire la implementarea Planului național de extindere a suprafețelor cu vegetație forestieră pentru anii 2014-2018.

Ora 10.00, biroul 816, Parlamentul R. Moldova.

***

Comisia protecție socială, sănătate și familie va organiza audieri publice cu privire la implementarea Programului național strategic în domeniul securității demografice a Republicii Moldova (2011-2025).

Ora 13.00, Sala Europei, Parlamentul R. Moldova.

***

Premierul Pavel Filip va participa la evenimentul de prezentare a proiectelor de dezvoltare a UTA Găgăuzia, realizate cu sprijinul UE.

Ora 10.00, Universitatea de Stat din Comrat, str. Galațan, 17.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida ședința Cabinetului de miniștri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, intrarea de pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Jurnaliștii sunt invitați la conferința de presă cu participarea Reprezentantului Special al Președintelui în exercițiu al OSCE, Franco Frattini și șefului Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan.

Ora 10.00, incinta Misiunii OSCE în Moldova la Chișinău, str. Alexei Mateevici 75.

***

Va avea loc semnarea Memorandumului de Înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Oficiul special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Coreea de Sud și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ora 10:30, Casa Guvernului,  Sala de Protocol de la et. 4 (biroul 444).

***

Presa este  invitată la ședința publică a Curții de Conturi, la care se va audia Raportul auditului situațiilor financiare ale Consiliului Coordonator al Audiovizualului la 31 decembrie 2017.

Ora 10.00, bd. Ştefan cel Mare și Sfânt, 69, et. 4, bir. 404.

***

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) invită reprezentanţii instituţiilor media la evenimentul de bilanț al proiectului “Suport pentru Consolidarea Sistemului de Siguranță a Alimentelor”.

Ora 9:00, hotelul Bristol, sala de conferințe et. 3, str. A. Pușkin 32.

***

În incinta Inspectoratului Național de Investigații al IGP va avea loc o conferință de presă  în cadrul căreia se vor oferi informaţii cu privire la dezmembrarea a două grupări criminale internaționale, specializate în fabricarea și comercializarea produselor de tutun.

Ora 11.00, str. Bucuriei 14.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” invită la prezentarea studiului “Evaluarea stimulentelor economice pentru dezvoltarea IMM-urilor”.

Ora 10.00, sala de conferințe a IDIS ”Viitorul”.

***

Agenția de presă IPN şi Radio Moldova invită reprezentanţii mass-media la dezbaterile publice cu tema: „Armata profesionistă: motive, beneficii, riscuri”, ediția a 88-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Ora 14.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită la lucrările Simpozionului anual cu genericul „Bibliotecile în perspectiva dezvoltării durabile: dimensiuni biblioteconomice și umane”, ediţia a XXVII-a.

Ora 10.00, BNRM, sala de lectură nr. 1, blocul central, str. 31 August, nr. 78 „A”.                                                                                  

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Italiei pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, se află la Chișinău și Tiraspol în perioada 26-28 martie în prima sa vizită în R. Moldova în această calitate.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite în perioada 26-29 martie.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!