ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va semna cu România un acord privind cooperarea în domeniul turismului

16:07 | 28.03.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a decis astăzi iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea în domeniul turismului, informează MOLDPRES.

Acordul prevede favorizarea dezvoltării cooperării între instituţiile publice şi agenţii economici din domeniul turismului din Republica Moldova şi România, prin crearea condiţiilor favorabile pentru atragerea investiţiilor în scopul susţinerii şi dezvoltării turismului, în conformitate cu legislaţia naţională a fiecărei părţi; înfiinţarea întreprinderilor mixte în domeniul turismului; schimbul de specialişti, grupe şi delegaţii de experţi în domeniul turismului.

De asemenea, se preconizează acordarea de ajutor reciproc în deschiderea birourilor de informare turistică pe teritoriul Republicii Moldova şi României.

Acordul nou propus va substitui Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind colaborarea în domeniul turismului, semnat la Bucureşti la 16 noiembrie 2005.

Potrivit Biroului Național de Statistică, numărul de turiști români care au vizitat Republica Moldova a crescut în anul 2017 cu peste șase mii de persoane, până la 35 950 de persoane și ocupă primul loc printre țările cetățenii căreia au vizitat Republica Moldova în calitate de turiști și excursioniști. În anul trecut, peste jumătate (55,2%) din numărul total de cetățeni străini care au traversat frontiera de stat, la intrarea în Republica Moldova, respectiv 3,9 milioane persoane, au fost din România. 

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img18002518

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!