ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boxerul Dorin Bucșa și-a asigurat bronzul la Europenele Under-22

10:39 | 29.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Dorin Bucșa (60 kg), originar din Hâncești, și-a asigurat, minimum, medalia de bronz la Campionatul European Under-22, care se desfășoară la Târgu-Jiu (România), relatează MOLDPRES.

El va urca pe podiumul de premiere după ce a repurtat două victorii. Prima a obținut-o în meciul disputat cu Jasim Ljama (Macedonia), iar a doua a repurtat-o în partida desfășurată cu Murat Yildirim (Germania). În ambele a învins cu scorul 5-0.

Două victorii a înregistrat și coechipierul Mihail Cvasiuc (64 kg), dar conform tragerii la sorți el urma să învingă încă într-un meci pentru a deveni premiant. Ieri Mihail Cvasiuc a suferit înfrângere în întâlnirea disputată cu Lasha Gurui (Georgia) și s-a clasat pe locul cinci. ”El va concura pe viitor pe arena internațională doar la categoria de greutate până la 60 de kilograme. Participarea  la cea de până la 64 de kilograme a fost o probă, un test. Ea s-a dovedit a fi nereușită”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc al cărui elev este Mihail Cvasiuc.

Astăzi Dorin Bucșa va lupta pentru a schimba bronzul pe argint. Adversarul său în semifinală va fi Hrayr Shahverdyan (Armenia). El este singurul boxer moldovean care a rămas în concurs. Lotul moldovean a fost alcătuit din opt pugiliști.

Turneul se va încheia la 1 aprilie. 

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan din Grimăncăuți (Briceni), care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), angajat în prezent în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18002550

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!