ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost deschis Târgul de Turism

14:07 | 29.03.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Peste o sută de companii din ţară şi de peste hotare participă la Expoziţia specializată “Tourism. Leisure. Hotels”-2018, lansată astăzi la Centrul Internaţional Expoziţional “Moldexpo” de la Chişinău. Evenimentul, ajuns la cea de-a 23-a ediţie, este un prilej pentru operatorii prezenţi să-şi promoveze ofertele şi să facă schimb de experienţă, transmite MOLDPRES.

“Expoziţia  reprezintă o platformă  pentru comunicarea de afaceri, unde actorii pieței turistice anunță cele mai noi și importante oferte în ajunul sezonului estival: programe, prețuri și destinații. Totodată, aici putem face şi nişte bilanțuri. Or, este îmbucurător să anunţăm că sectorul turismului în R. Moldova prinde la putere şi devine tot mai atractiv. O dovadă este creşterea în anul trecut a numărului de turişti în ţara noastră cu circa 20 la sută, faţă de 2016”, a declarat la ceremonia de inaugurare Stanislav Rusu, directorul general al Agenţiei Turismului a R. Moldova.

Potrivit oficialului, R. Moldova „nu mai este o enigmă turistică", iar pentru aceasta s-a lucrat mult. „S-au diversificat rute, inclusiv aeriene, au fost organizate evenimente, care prezintă interes real pentru turişti şi vizitatori ai R. Moldova şi, totodată, aduc profit şi sunt atractive economic pentru ţară. Nu avem mare, n-avem munţi, în schimb avem bucătărie remarcabilă şi vin bun, avem oameni ospitalieri cu suflet mare, precum şi o mulţime de destinaţii turistice autentice care merită descoperite", a spus Stanislav Rusu.

Prezent la eveniment, Bogdan Gheorghe Trif, ministrul Turismului din România, a apreciat colaborarea între instituţiile de profil ale celor două ţări. “R. Moldova este una dintre piețele prioritare pentru Ministerul Turismului din România. Cetățenii moldoveni sunt în top 10 vizitatori ai țării noastre, iar în 2017, s-a înregistrat o creștere cu 13% a numărului turiștilor de peste Prut care au venit în țara noastră”, a specificat ministrul.

Tot astăzi, au fost înmânate diplome şi premii pentru  “contribuție în dezvoltarea turismului Republicii Moldova”.

Târgul de Turism din Chișinău se va desfăşura în perioada 29 martie–1 aprilie  şi este cel mai important eveniment al industriei de profil din Republica Moldova. Târgul reunește agenții de turism, autorități centrale și locale, companii aeriene și alți reprezentanți ai mediului privat din turism.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18002561

img18002561

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!