ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tranzacție de circa 86 mln de lei cu acțiunile unei bănci din Moldova la Bursa de Valori

16:46 | 29.03.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Un pachet de 17.9 la sută din acțiunile ProCreditBank a fost vândut astăzi la Bursa de Valori a Moldovei la prețul de 85.7 milioane de lei. Cumpărătorii au plătit 1177.15 de lei pentru fiecare acțiune cu valoarea nominală de o mie de lei, informează MOLDPRES.

Banca Comercială ProCreditBank, care a primit licenţă pentru desfăşurarea activităţii financiare la 17 decembrie 2007, este o bancă cu capital integral străin din Germania şi Olanda. Pachetul de control, respectiv 82,09 la sută din acțiuni, sunt deținute de ProCredit Holding.

Recent Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a subscris 40 la sută din noile acțiuni emise de ProCredit Holding din Germania după majorarea de capital, ce deţine subsidiare în mai multe state din Europa de Est, inclusiv Republica Moldova. „Suntem bucuroși să participăm la această primă creștere a capitalului prin intermediul piețelor de capital pentru a susține creșterea în continuare a Grupului și pentru a îmbunătăți accesul IMM-urilor la finanțarea responsabilă în țările noastre de operațiuni. ProCredit Holding continuă să fie printre băncile cheie ale BERD în domeniul creditării IMM-urilor", a declarat după finalizarea tranzacției Henry Russell, Director BERD pentru Balcanii de Vest, Belarus, Moldova și Ucraina.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!