ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia va susţine șase oraşe din R. Moldova cu proiecte de revitalizare urbană

10:40 | 30.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Şase oraşe din Republica Moldova vor beneficia de un grant de 200 mii de euro din partea Guvernului Poloniei. Banii vor fi oferiţi pentru proiecte în domeniul revitalizării urbane, transmite MOLDPRES.

"Cele șase orașe selectate pentru această etapă sunt Ocnița, Comrat, Cimișlia, Ungheni, Bălți și Edineț. Pentru a beneficia de resursele financiare planificate, aplicanții urmează să îndeplinească, până pe 2 aprilie 2018, un șir de condiții, stabilite de experții tehnici", a explicat Dorin Andros, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit oficialului, în orașele nominalizate vor fi realizate programe ce vor spori incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale și vor îmbunătăți condițiile de trai pentru cetățeni.

Proiectul „Sprijinirea administrației publice în R. Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și durabilă pentru anii 2017-2019″, susţinut de Polonia, este desfăşurat în toate regiunile de dezvoltare din ţara noastră, în mai multe etape.

Scopul acestuia este de a crea un sistem eficient de sprijin pentru dezvoltarea urbană. Astfel, la nivel național și regional este oferită asistență tehnică și consiliere pentru a dezvolta instrumente și mecanisme dedicate dezvoltării orașelor.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18002590

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!