ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale a eşuat

12:29 | 30.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Moţiunea simplă înaintată de fracţiunea PSRM asupra politicii promovate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, condus de Svetlana Cebotari, a fost respinsă prin lipsă de cvorum, relatează MOLDPRES.

Moţiunea, înaintată la 16 martie curent, a eşuat după ce deputaţii din coaliţia majoritară au părăsit sala plenului pe motiv că nu văd rostul examinării unui asemenea document.

„În ultima perioadă, colegii noştri socialişti au două tactici: înaintează moţiuni sau părăsesc supăraţi sala plenului”, a spus deputatul PPEM, Eugen Carpov.

Astfel, după plecarea deputaţilor din PDM şi PPEM, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a constatat că în sală nu există un număr suficient de deputaţi şi a anunţat că moţiunea a fost respinsă prin lipsă de cvorum.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale este a treia discutată în Legislativ de la începutul anului curent. Primul care a venit cu raport în faţa deputaților a fost ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. Astăzi, va prezenta un raport în plen şi vicepremierul pe domeniul Integrării Europene, Iurie Leancă.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18002596

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!