ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au examinat raportul de activitate al CCA

12:39 | 30.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a examinat astăzi raportul de activitate a Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova (CCA) pentru anul 2017, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor prezentate de şeful de la CCA, Dragoș Vicol, pe parcursul anului 2017, instituţia a eliberat 19 autorizații de retransmisie, a reperfectat 40 și a retras 12 autorizații de acest fel. Totodată, a eliberat 36 de licențe de emisie, a declarat nevalabile 31 de licențe, a suspendat două licențe, a retras 10 licențe și a reperfectat condițiile a 32 de licențe de emisie.

Conform sursei citate, tot în 2017, au fost distribuite trei frecvențe radio, inclusiv una pentru primul post de radio pentru comunitatea romă. În contextul reformelor în domeniul audiovizualului, cu privire la majorarea produsului audiovizual autohton în serviciile de programe ale radiodifuzorilor, CCA a aprobat 152 de concepții generale ale serviciilor de programe ale instituțiilor media audiovizuale din țară.

„În perioada raportată, pentru nerespectarea normelor legale din domeniul audiovizualului, CCA a sancționat 24 de radiodifuzori, aplicând 60 de sancțiuni, inclusiv 34 de avertizări publice și 26 de amenzi”, a precizat Vicol.

La finele prezentării raportului, Vicol a dat asigurări că membrii CCA vor munci mai mult în anul curent care este unul electoral. „Vom depune tot efortul ca alegerile parlamentare din 2018 să le câştige cetăţenii şi nu televiziunile”, a conchis preşedintele CCA.

Potrivit datelor statistice, la 1 ianuarie 2018, pe piața serviciilor media audiovizuale din Republica Moldova erau atestați 183 de deținători de licențe și autorizații de retransmisie.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18002597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!