ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei diplomați moldoveni au fost expulzați din Federația Rusă

17:38 | 30.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Trei diplomați moldoveni au fost expulzați astăzi din Federația Rusă, relatează MOLDPRES.

Potrivit agenției de știri Ria NOVOSTI, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguță, a fost convocat astăzi la Ministerul rus de Externe unde a fost anunțat despre expulzarea a trei diplomați moldoveni din Rusia.

Decizia a fost luată după ce Republica Moldova, alături de alte țări ale lumii, a expulzat diplomați ruși în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

Tot astăzi, autoritățile ruse au expulzat 13 diplomați ucraineni, patru diplomați germani și polonezi, trei lituanieni, trei diplomați cehi, doi italieni, doi diplomați din Letonia și unul din România.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat la începutul acestei săptămâni pe Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, căruia i s-a adus la cunoştinţă că trei diplomați din cadrul misiunii ruse sunt declaraţi persona non-grata și sunt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de 7 zile.

Decizia autorităților Republicii Moldova vine drept solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18002615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!