ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor verifica accesul pompierilor către blocurile locative din capitală

10:26 | 02.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Autoritățile locale vor verifica accesul autospecialelor de intervenţie către blocurile locative din capitală și vor înlătura toate blocajele. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, relatează MOLDPRES.

Potrivit edilului, aceasta este ultima săptămână în care urmează a fi înlăturate toate deficiențele depistate.

„Un control în acest sens a fost început acum o lună, când am dispus ca preturile să se implice împreună cu departamentul de stări excepționale în verificările accesului pompierilor și a mașinilor de salvatori în cazul în care apar situații excepționale în Chișinău. Am descoperit multe nereguli, nu ne dorim să avem în Chișinău o situație similară ca și în Kemerovo, de aceea, această săptămână este termenul limită când trebuie înlăturate toate deficiențele care au fost detectate pe parcursul acestui control. Viața oamenilor este mult mai importantă, securitatea este prioritatea numărul unul în Chișinău", a spus Silvia Radu.

„Aproape pe toate adresele au fost deblocate accesele, mai avem puțin de lucru în sectoarele Ciocana și Râșcani. Cele mai multe intervenții au avut loc în sectorul Râșcani”, a afirmat șeful Direcției situații excepționale a municipiului Chișinău, Vitalie Grabovschi.

La începutul săptămânii, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat efectuarea unor verificări ample ale tuturor obiectivelor social-culturale și de agrement din țară. Totodată, pompierii au îndemnat administratorii spațiilor de agrement să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor și a anunțat că vor organiza aplicații practice cu evacuare de persoane în timp real. La fel, specialiștii îndeamnă agenții economici și administratorii blocurilor să asigure buna funcționare a instalațiilor automate de stingere, semnalizare și înștiințare în caz de incendiu, evacuare a fumului, precum și a instalațiilor electrice. Avertizarea vine în contextul prevenirii incendiilor de proporții similare cu cel produs pe data de 25 martie curent într-un centru comercial din orașul Kemerovo din Federația Rusă.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18002643

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!