ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două spectacole vor avea loc în următoarele zile la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

16:07 | 02.04.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Două spectacole vor fi prezentate în aceste zile la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLDPRES.

Miercuri, 4 aprilie, la ora 18.00, pe scena Naționalului din Chișinău va fi jucat spectacolul ”Amorul dănțuie și feste joacă” după Wiliam Shakespeare.

Potrivit organizatorilor, „Amorul dănţuie şi feste joacă” este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate patru opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cântece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

Versiunea scenică și regia este semnată de Alexandru Vasilachi, scenografia – de Iurie Matei, costumele - de Ludmila Furdui, coregrafia - de Dumitru Tanmosan și ilustraţia muzicală – de Iurie Andronic.

Joi, 5 aprilie, la ora 18.00, va fi prezentat spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” de Victor Ion Popa.

Spectacolul readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi. Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie și compasiune. Spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” este istoria noastră, a celor care trăim sub acelaşi soare şi împărtăşim aceleaşi gânduri şi aspiraţii omeneşti.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18002667

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!