ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de tenis de câmp s-a deplasat la turneul din Muntenegru

08:47 | 03.04.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Echipa națională de tenis de câmp a plecat ieri la turneul zonal din cadrul Cupei Davis, grupa a treia a zonei euro-africane, care se va desfășura în orașul Ulcini (Muntenegru), relatează MOLDPRES. 

Din componența ei fac parte Alexandr Vitcov, Maxim Bulat, Vasile Donțu și Egor Matvievici. Căpitanul selecționatei  este Iurie Gorban, care a comentat  în cadrul unei conferințe de presă lipsa din  lot a liderului Radu Albot. ”Referitor la Radu Albot, pot spune că, având în vedere programul destul de încărcat în cadrul pregătirilor pentru turneul de la Rolland Garros, acumularea de puncte și fortificarea poziției sale în clasamentul ATP, el se va concentra în continuare pe evoluția sa individuală”, a menționat Gorban. 

Președintele Federației de Tenis din Republica Moldova Elena Organ a apreciat șansele echipei la o evoluție bună. ”Am decis în acest an să întinerim echipa națională. Le-am oferit astfel o șansă tinerilor jucători să-și demonstreze aptitudinile, să acumuleze experiență competițională pentru viitoarele concursuri. Scopul este de a crea o echipă care să concureze mai mulți ani împreună. Radu Albot nu are deocamdată un partener pe măsură la proba dublu”, a subliniat oficialul. 

În grupa a treia a zonei euro-africane vor concura echipele din Albania, Andorra, Armenia, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Islanda, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Malta, Monaco, Muntenegru și San Marino. Astăzi va avea loc tragerea la sorți. Partenerele de întrecere vor fi împărțite în două grupe. Turneul se va încheia pe 9 aprilie. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18002680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!