ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Venirea unor investitori mari în R. Moldova demonstrează că situaţia din sistemul bancar s-a stabilizat, susţine Premierul Pavel Filip

10:55 | 03.04.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Venirea uneia dintre cele mai mari bănci din România, Banca Transilvania şi semnarea contractului de privatizare a Vestmoldtransgazului, arată că lucrurile în R. Moldova merg într-o direcţie corectă şi situaţia din sectorul bancar s-a stabilizat. Afirmaţia a fost făcută de şeful Executivului de la Chişinău, Pavel Filip, într-un interviu pentru un ziar de la Bucureşti, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Filip, venirea uneia dintre cele mai mari bănci din România, cum este Banca Transilvania, demonstrează că în doi ani guvernarea a reuşit reîntoarcerea încrederii nu doar a cetăţenilor din Moldova, dar și celei a investitorilor.

“Pentru noi, acest lucru este foarte important. A fost un scop pentru care ne-am ambiționat și una dintre discuțiile principale pe care le-am avut cu cei de la FMI. Vreau să anunţ că am avut recent o discuție cu  cei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) care și-au exprimat intenția de a cumpăra pachetul de acțiuni și de la Agroindbank, care este una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova. Aceste lucruri demonstrează că s-a mișcat economia în Republica Moldova, că eforturile făcute de către Guvern nu au fost în zadar”, a opinat Filip.

Premierul a specificat că un alt pas important făcut de autorităţile de la Chişinău este şi semnarea contractului de privatizare a Vestmoldtransgazului.

“Este un lucru important, pentru că reprezintă realizarea unei alte ambiții, de asigurare a securității energetice a Republicii Moldova. Pe de altă parte, este un mod prin care a ales Guvernul să sărbătorească Centenarul Unirii. Dincolo de declarațiile populiste ale multor politicieni, noi am venit cu un lucru absolut concret, unirea sistemelor energetice dintre cele două țări”, a menţionat Filip.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18002687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!