ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Congaz a fost lansată o campanie pentru realizarea unui proiect de amenajare a parcului local

11:12 | 03.04.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/.  În satul Congaz din UTA Gagauz-Yeri, una dintre cele mai mari localităţi rurale din ţară, a fost dat startul unei campanii de colectare a mijloacelor pentru proiectul “Parcul visurilor mele”. Pentru aceasta a fost lansată o platformă on-line şi, conform condiţiilor programului, băştinaşii trebuie să contribuie cu o sumă de 5000 de euro, transmite MOLDPRES.

“Parcul visurilor mele” este un proiect costisitor şi de proporţii ce urmează să fie implementat în câteva etape. Parcul care urmează să fie amenajat are o suprafaţă de aproximativ şase hectare. Valoarea totală a proiectului este de 35 de mii de euro, dintre care 25 de mii de euro vor fi alocaţi din bugetul regional de către Executivul de la Comrat, 5 mii de euro constituie contribuţia autorităţilor locale, iar încă 5000 euro vor fi acumulaţi de la băştinaşii din Congaz.

Potrivit primarului localităţii, Mihail Esir, pentru realizarea acestui proiect  este nevoie de susţinerea originarilor din Congaz, stabiliţi cu traiul peste hotare sau în alte regiuni ale R. Moldova. “Am creat un grup de iniţiativă şi am fi foarte recunoscători tuturor băştinaşilor din satul nostru care vor dori să susţină un frumos proiect în localitatea natală”, a spus Mihail Esir.

Potrivit primarului, lucrările de amenajare a parcului din Congaz prevăd iluminarea întregului teritoriu, punerea în funcţiune a spaţiilor de menire cultural-sportivă, reabilitarea havuzurilor, spaţiilor verzi etc.

Portalul oficial al satului a postat informaţii despre platforma on-line lansată la finele săptămânii trecute şi va explica modalităţile de transferare a banilor, asigurând transparenţa donaţiilor. “Fiecare om care va dona bani pentru parcul din Congaz va putea urmări cum se desfăşoară lucrările şi unde este direcţionată suma donată”, a precizat congaz.md.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18002688

img18002688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!