ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 4 aprilie 2018

08:26 | 04.04.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Fracțiunii PDM, Marian Lupu, și Președintele Grupului PPE, Eugen Carpov, vor avea o întrevedere cu delegația Parlamentului European.

Ora 09.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Liderii fracțiunilor parlamentare de opoziție, PL, PLDM, PSRM și PCRM, vor avea o întrevedere comună cu delegația Parlamentului European.

Ora 09.50, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia drepturile omului și relații interetnice va audia raportul privind respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova în anul 2017.

Ora 10.00, biroul 301 (anexă), Parlamentul Republicii Moldova. 

***

Comisia mediu și dezvoltare regională va organiza audieri publice cu privire la problema funcționării și extinderii Complexului Hidroenergetic Nistrean și asigurarea securității ecologice a râului Nistru în context transfrontalier.

Ora 10.00,  biroul 816, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia administrație publică va audia reprezentanții Guvernului cu privire la implementarea Strategiei naționale de descentralizare și realizarea Planului de acțiuni privind implementarea Strategiei naționale de descentralizare pentru anii 2012-2018.

Ora 10.00, biroul 615 B, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia administrație publică va audia reprezentanții Guvernului cu privire la implementarea Strategiei privind reforma administrației publice pentru anii 2016-2020.

Ora 10.00, biroul 615 B, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va audia raportul de activitate al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal pentru anul 2017.

Ora 10.00, biroul 605, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va organiza audieri publice asupra proiectului noului Cod al serviciilor media audiovizuale a Republicii Moldova.

Ora 11.00, biroul 716 A, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Eurodeputații Laima Liucija Andrikiene și Siegfried Mureșan, șefii delegațiilor Comisiei pentru Afaceri Externe și Comisiei pentru Bugete din cadrul Parlamentului European, vor susține o conferință de presă.

Ora 12.15, sala de conferințe de presă, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida ședința Cabinetului de miniștri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, intrarea de pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Agenția pentru Eficiență Energetică, în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare organizează un eveniment de informare a șoferilor cu privire la schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară.

Ora 11.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, intersecție cu str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

În contextul sărbătorilor de Paşte, Primăria municipiului Chişinău, de comun cu Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului organizează  o expoziţie pascală cu vânzare a lucrărilor confecţionate manual de copiii din familii social vulnerabile, aflaţi în situaţii de risc sau rămași fără ocrotire părintească.

Ora 10.00, holul sediului Primăriei, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83.

***

În ajunul sărbătorilor pascale, călătorii care ajung la Aeroportul Internațional Chișinău, vor avea parte de surprize în cele mai bune tradiții ale ospitalității moldovenești. Vizitatorii vor primi broșuri promoționale ce conțin cupoane de reduceri pentru achizițiile la brandurile de țară DININIMA și Vinul Moldovei.

Reprezentanții mass-media sunt invitați să ia imagini și să participe la un briefing de presă la ora 13:00, în sala de sosiri a Aeroportului.

***

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău invită la Concursul de aranjament floral „Florile învierii”.

Ora 15:00, Centrul Orăşenesc al Tinerilor Naturalişti, bd. Traian, 3.

***

HelpAge International Moldova invită la o conferință de presă cu tema “Cât de bine serviciile medicale pentru persoanele în vârstă sunt acoperite de polița de asigurare și cât de asigurați sunt ei cu medicamente compensate?”.

Orele 10.00-13.00 (sesiunea întrebări-răspunsuri pentru mass-media este planificată pentru orele 12.15-12.40), Centrul de Conferințe ”Summit Events”, Sala Albastră, str. Tighina 49/3.

***

La  Academia de Științe a Moldovei va avea loc un miting de doliu în legătură cu trecerea în neființă a savantului Vsevolod Moscalenco.

Ora 11.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 1.

***

Valeriu Munteanu va depune la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău setul de acte pentru a fi înregistrat în calitate de candidat din partea Partidului Liberal, pentru funcția de Primar General al Municipiului Chișinău la alegerile locale noi din 20 mai 2018.

Ora 9.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 83, clădirea Primăriei Chișinău.

***

Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova (CCSM)  invită  la o conferinţă de presă, unde va prezenta rezultatele sondajului sociologic: „Vectorii externi și opțiunile de dezvoltare pentru Republica Moldova”.

Ora 10.00, Agenţia INFOTAG. 

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 2-5 aprilie, coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, efectuează o vizită în Republica Moldova.

***

Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete vizitează R. Moldova, în perioada 3-6 aprilie, pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și a monitoriza eficiența utilizării sprijinului financiar din partea UE.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!