ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu, România va juca două spectacole la Chișinău

13:06 | 04.04.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Două spectacole va juca astăzi și mâine Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu pe scena Teatrului Național „Satiricus I. L. Caragiale” din Chișinău. Este vorba de „Zeul Măcelului” de Yasmina Reza și, respectiv, de „Parada” de Alexandr Galin. Ambele reprezentații vor începe la ora 18.30, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul executiv al Teatrului Național ”Satiricus I. L. Caragiale”, Victoria Cazacu, a menționat că acest mini-turneu se înscrie într-un proiect cu schimb de spectacole, intitulat ”Teatru de peste Prut” și inițiat de cele două instituții teatrale în Anul Marelui Centenar. La rândul său, Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” va prezenta la Giurgiu pe 14 mai spectacolul „Doctor de femei” de Georges Feydeau și la 15 mai - „Nunta” de A. P. Cehov.

Direcția de scenă a spectacolului ”Zeul măcelului” este semnată de cunoscutul regizor basarabean Emil Gaju. Lucrarea scenică redă „un pretext – joaca violentă dintre doi puşti de 11 ani – şi două cupluri care încearcă să bifeze o regulă a bunei cuviinţe. O poveste despre părinţi ipocriţi care încep prin a-şi etala eleganţa şi civilizaţia şi sfârşesc cu măştile căzute şi cuţitele între dinţi – adoratori ai „Zeului Măcelului”.

În spectacol sunt distribuiți actorii Virginia Vasilache (Veronique Houllie), Ana Sivu-Daponte (Anette Reille), Cosmin Crețu (Alain Reille) și Cătălin Frăsinescu (Michel Houllie).

Spectacolul „Parada”, în regia Olgăi Ivan, prezintă „povestea unui rus tradiționalist ajuns în Amsterdam în mijlocul unei parade gay. Disperat că fiul său este acolo nu tocmai întâmplător, se întâlnește cu prietenii acestuia, dar și cu tequilla, iar din această coliziune rezultă o serie de încurcături care rămâne la latitudinea spectatorului dacă sunt sau nu comice”.

 În distribuție: Raluca Botez (Larisa), Oana Maria Dragne (Karina), Laura Voicu (Marina), Cosmin Crețu (Skvorțov), Şerban Chițu (Victor) și Vlad Bînzoiu (Dolores).

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18002732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!