ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MIEPO a fost organizată prin transformare în Agenție de Investiții

15:50 | 04.04.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi reorganizarea Instituției publice Organizația de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) prin transformare în Agenția de Investiţii, autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului. Noua instituție va prelua și atribuțiile Agenției Turismului, informează MOLDPRES.

Potrivit Regulamentului, aprobat de Guvern, în funcțiile Agenției intră promovarea imaginii țării pentru atragerea investițiilor străine, susținerea activității investiționale și protejarea investiţiilor, promovarea exporturilor și a turismului.

Noua instituție va avea un ghișeu unic pentru prestarea de servicii investitorilor potențiali și existenți, pe tot parcursul ciclului de viață al investiţiei. În atribuției Agenției de Investiții intră susținerea potențialilor investitori în procesul de lansare şi dezvoltare a proiectelor acestora prin interacțiunea cu autorităţile publice centrale şi locale, instituţiile publice, societăţile comerciale şi organizaţiile necomerciale în domeniul investiţiilor străine directe şi al celor locale.

Din funcțiile noii Agenții mai fac parte - asistarea investitorilor prin toate procedurile administrative și judiciare conexe implementării unui proiect investițional, inclusiv în domeniul înregistrărilor obligatorii și obținerii actelor permisive.

Elaborarea politicilor statului în domeniul turismului va fi o funcţie atribuită Ministerului Economiei şi Infrastructurii, iar Registrul Turismului va fi ținut de Agenția Servicii Publice.

Crearea Agenției de investiții se înscrie în strategia de reformă a administrației publice pentru anii 2016-2020, promovată de Guvern. Agenţia de Investiţii va avea un efectiv-limită în număr de 30 de unităţi. Directorul va fi numit prin concurs și demis de Executiv.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!