ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USEFS a desfășurat cea de-a 21-a conferință științifică studențească internațională

17:06 | 04.04.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Lucrările celei de-a 21-a conferințe științifice studențești internaționale cu tema ”Problemele actuale ale teoriei și practicii culturii fizice” s-au desfășurat astăzi la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), relatează MOLDPRES.

”Nici o societate nu se va dezvolta dacă nu va exista interesul față de știință. Voi sunteți viitorii doctoranzi în medicină sportivă, kinetoterapie, pedagogie, promotori ai axiomei ”O minte sănătoasă într-un corp sănătos””, a subliniat în mesajul de salut adresat participanților rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi. ”Avem o colaborare bună, eficientă cu începere din anul 2000. Pe 27 aprilie vă invităm la noi pentru un schimb de opinii și experiență în acest domeniu”, a notat doctorul universitar conferențiar la Universitatea din Suceava (România), Elena Vizitiu.

Participanții la conferință au fost împărțiți în următoarele secțiuni de lucru: educația fizică în sistemul de învățământ, teoria și metodologia antrenamentului sportiv, kinetoterapie, management și legislație în sport. ”În cadrul secțiunilor au fost prezentate 41 de lucrări. La faza inițială catedrele le-au ales din peste 200 de rapoarte, ceea ce constituie un fapt cantitativ îmbucurător”, a remarcat vicepreședintele Comitetului științific organizatoric, Boris Râșneac.

Autorii celor mai bune lucrări prezentate s-au învrednicit de diplome și prime. Laurii premianților au revenit lui Iurie Iasadji (natație), Victoria Stratan (tenis de câmp), Andrei Ignatiev (atletism), Irina Busuioc (catedra teoria și metodica jocurilor), Natalia Șveț (gimnastică), Vladislav Dovganiuc (management), Vasile Luca (catedra limbi moderne), toți de la USEFS, precum și Viorica Vârtosu și Anca-Gabriela Silișteanu, ambele de la Universitatea din Suceava.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18002749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!