ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 5 aprilie 2018

08:20 | 05.04.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui cea de-a VI-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE - R. Moldova. Copreședinții Comitetului, Eugen Carpov și Andi Cristea vor susține un briefing de presă.

Ora 9.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia economie, buget și finanțe se va convoca în ședință.

Ora 13.00, biroul 521, Parlamentul Republicii Moldova. 

***

Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în ședință plenară.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia naţională pentru consultări şi negocieri colective se va întruni în ședință.

Ora 15.00, Casa Guvernului, intrarea din str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, sala de ședințe,  et. I.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Organizația Internațională a Muncii și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă vor organiza o conferință de presă privind prezentarea rezultatelor pilotării Programului de formare profesională la locul de muncă a șomerilor, conform necesităților pieței muncii.

Ora 9.00, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, str. Vasile Alecsandri 2, etaj. 2, sala de conferințe.

***

Ministerul Apărării organizează în municipiul Bălţi un eveniment public – ceremonie dedicată aniversării a XXVI-a a creării Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” şi depunerii jurământului militar. 

Ora 10.00, Piaţa Vasile Alecsandri, mun. Bălţi.

***

Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă.

Ora 10.00.

***

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău invită la un târg cu tematică pascală „Iarmaroc de Paști”, organizat de micuții de la Instituţia Publică Şcoala-grădiniţă nr. 152 "Pas cu pas".

Ora 10.30, bd. Decebal, 91A.

***

Asociația Presei Independente și portalul www.MoldovaCurata.md desfășoară masa rotundă “ANI: incertitudini vechi și îngrijorări noi în anul electoral 2018”.

Ora 11.00, sala Restaurantului a Hotelului „Jolly Alon”, str. Maria Cebotari 37.

***

Grupul de inițiativă pentru referendum legislativ invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Sesizarea de către Grupul de iniţiativă NuMixt a Curţii Constituţionale privind dreptul cetăţenilor la iniţierea referendumurilor legislative”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446.

***

Dorin Chirtoacă prezintă Raportul pentru 10 ani de activitate la Primăria Municipiului Chișinău. 

Ora 12.00, scuarul Europei din Chișinău.

***

Un grup de inițiativă, format din reprezentanții agențiilor de plasare în câmpul muncii peste hotare, invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă  cu tema: „Propuneri la legea nr. 180, ce reglementează activitatea agențiilor de angajare în străinătate, corespunzător cerințelor moderne ale pieței forței de muncă”.

Ora 12.00,  Agenţia INFOTAG.

***

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova invită la o Expoziţie de carte religioasă veche cu genericul „La început era Cuvântul...”.

Ora 12.00, blocul central, spațiul expozițional BNRM, str. 31 August, nr. 78 „A”.

***

Va avea loc un eveniment desfășurat de către proiectul Parcul Meu: ”Colorăm primăvara împreună”, care are drept scop renovarea și modernizarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor.  

Ora 15.00, aleea centrală din parcul Valea Trandafirilor, intrare dinspre bulevardul Decebal.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 2-5 aprilie, coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, efectuează o vizită în Republica Moldova.

***

Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete vizitează R. Moldova, în perioada 3-6 aprilie, pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și a monitoriza eficiența utilizării sprijinului financiar din partea UE.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!