ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA apreciază progresul R. Moldova în reglementarea situației transnistrene, susţine congresmanul William Ballard Hurd

09:27 | 05.04.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. SUA apreciază progresul pe care R. Moldova l-a făcut pentru reglementarea situației transnistrene. Afirmaţia a fost făcută de congresmanul de Texas, William Ballard Hurd în cadrul unei întrevederi cu liderul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

Întrevederea a avut loc miercuri, la sediul central al PDM. Vlad Plahotniuc i-a mulțumit congresmanului american pentru susținerea constantă pe care o acordă Republicii Moldova și pentru faptul că menționează țara noastră drept exemplu în discuțiile despre combaterea propagandei Federației Ruse.

Totodată, liderul Coaliției a prezentat rezultatele obținute de guvernare în ultimii doi ani şi a vorbit despre măsurile luate pentru întărirea instituțiilor și pentru combaterea corupției, dar și despre situația geopolitică din Estul Europei în viziunea Coaliției.

La rândul său, congresmanul Will Hurd a apreciat eforturile Republicii Moldova pe drumul apropierii de Vest și reformele interne privind securitatea Moldovei, ținând cont că acesta este membru în două comitete de profil din Camera Reprezentanților – Comitetul pentru Supraveghere și Reforma Guvernului și Comitetul pentru Securitate Internă. El a afirmat că Rusia reprezintă o preocupare pentru Statele Unite, exprimând, de asemenea, regretul că acordurile internaționale privind regiunea transnistreană nu au fost respectate de către Federația Rusă.

În același timp, acesta a precizat faptul că apreciază progresul pe care Moldova l-a făcut pentru reglementarea situației transnistrene.

La final, Vlad Plahotniuc a menționat că Republica Moldova are un mediu de afaceri aflat în plină dezvoltare, cu oportunități reale pentru investitori și a menționat faptul că investițiile americane sunt binevenite în țara noastră. 

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18002769

img18002769

img18002769

img18002769

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!