ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bruxellesul susţine procesul de reforme care are loc la Chişinău

12:13 | 05.04.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. La Bruxelles se simte deja faptul că R. Moldova este în plin proces de reforme, care contribuie în mod decisiv la drumul european al acestei țări. Afirmaţia a fost făcută de europarlamentarul Norica Nicolai în cadrul unei întrevederi cu coordonatorul Coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, relatează MOLDPRES.

În cursul discuțiilor, Vlad Plahotniuc i-a prezentat eurodeputatului strategia Coaliției pentru anul 2018 în ceea ce privește parcursul european al țării noastre.

„Strategia noastră este simplă: o nouă coaliție pro-europeană în 2018, securizarea și dezvoltarea țării, consolidarea parteneriatelor cu Uniunea Europeană. Vă solicit în continuare sprijinul în UE, mai ales pentru a discuta la rece și cu opoziția. O nouă coaliție pro-europeană va asigura continuitatea reformelor și va împiedica devierea de la cursul european. Nu ne putem permite să dăm înapoi - dezvoltarea țării trebuie să fie mai presus de orgoliile personale”, a spus Plahotniuc.

Oficialul european a specificat că scrutinul din toamnă va fi un prim pas important din punct de vedere al transparenței și al alegerilor democratice fără influențele propagandistice ale Rusiei. De asemenea, Norica Nicolai a precizat că este important ca aceste alegeri să fie făcute într-un mod cât mai corect, iar viitorul Legislativ să fie unul dedicat continuării parcursului european.

În cadrul întrevederii, liderul Coaliției a adus în discuție şi progresul implementării reformelor, creșterea economică pe care Republica Moldova a înregistrat-o în ultimii doi ani şi reforma din instituțiile administrației publice centrale.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!