ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Națională a inaugurat expoziția de carte religioasă veche ”La început era Cuvântul...”

18:50 | 05.04.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. O expoziție de carte religioasă veche cu genericul ”La început era Cuvântul...” a fost inaugurată  astăzi la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul instituției, Elena Pintilei a menționat că expoziţia cuprinde 56 de cărţi bisericeşti din colecţiile bibliotecii, adevărate opere de artă, originale şi inedite, realizate în cele mai renumite centre tipografice, în secolele XVI-XX.

”Cea mai veche carte expusă este Biblia lui Ivan Fiodorov, editată la Ostrog în 1581. Suntem recunoscători tuturor bibliotecarilor, care au avut grijă ca aceste opere de o mare valoare să fie păstrate până în zilele noastre și să rămână în patrimoniul instituției pentru a fi admirate de generațiile viitoare”, a mai spus Elena Pintilei.

La rândul său, părintele Andrei Rusu de la Biserica ”Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din capitală a menționat că aceste cărți sunt și ca niște moaște sfinte, deoarece la ele au trudit călugări. La sfârșit, părintele Andrei Rusu a donat instituției un set de cărți religioase.

În fața celor prezenți, Veronica Bantaș-Văluță a susținut un recital de muzică pascală, iar  Raisa Plăieșu - un recital de versuri de inspirație creștină.

Expoziția va fi deschisă până la 22 aprilie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18002805

img18002805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!