ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova Agroindbank are un nou membru al Comitetului de Conducere

16:23 | 06.04.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Şeful Departamentului Conformitate al BC „Moldova Agroindbank” SA, Stela Recean, a fost numită în funcţia de vicepreşedinte al Comitetului de Conducere al băncii, candidatura ei fiind aprobată de Banca Naţională a Moldovei, informează MOLDPRES.

„Stela Recean este un membru valoros al echipei Moldova Agroindbank, care sunt sigur că va aduce un aport considerabil la dezvoltarea MAIB. Dumneaei a pus bazele Departamentului Conformitate, asigurând conformarea activităţii MAIB cu cele mai înalte standarde  de guvernare corporativă, precum şi o securitate sporită pe segmentul prevenirii spălării banilor şi finanţării terorismului, în concordanţă cu cele mai actuale rigori”, a declarat preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari.

Stela Recean are studii superioare în ştiinţe economice şi o experienţă vastă în domeniul bancar, inclusiv de economist la Banca Naţională a Moldovei în Departamentul de Supraveghere şi Reglementare Bancară. Timp de 13 ani, Stela Recean a activat în domeniul efectuării auditului financiar în cadrul uneia din cele mai mari companii de audit şi consultanţă la nivel mondial PricewaterhouseCoopers, fiind şi auditor licenţiat.

Este membru al Asociaţiei Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Marea Britanie (ACCA UK) şi membru al Asociaţiei Specialiştilor Certificaţi în domeniul Prevenirii Spălării Banilor (ACAMS, SUA)

În 2014, s-a alăturat echipei MAIB în funcţia de şef al Departamentului Conformitate.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18002827

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!