ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada Sărbătorilor Pascale, la frontiera moldo-ucraineană vor fi deschise nouă puncte de trecere cu statut local

09:22 | 07.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. În perioada Sărbătorilor Pascale, pe linia de frontieră moldo-ucraineană vor fi deschise nouă puncte de trecere cu statut local. Decizia a fost anunțată astăzi de Departamentul Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, cele nouă posturi au fost deschise la solicitarea administrației publice locale și vor activa în conlucrare cu grănicerii ucraineni.

Astfel, în următoarea săptămână, doritorii de a ajunge în Ucraina vor putea tranzita granița prin punctele locale: Valea Adâncă – Zagnitcovo, Ploti - Crutîe, Țîbuleuca - Țehanovca, Vinogradnoe - Novîe Butorî, Caplani – Crutoiarovca, Iserlia - Petrovsc, Troițcoe - Visocianscoe, Volintiri - Faraonovca, Ucrainca - Elizavetovca.

Conform sursei citate, traversarea frontierei prin aceste puncte de trecere se va face doar ziua și se va autoriza trecerea doar cetățenilor Republicii Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în localitățile de lângă frontieră. Se va permite trecerea frontierei în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare, la fel și mijloacelor de transport care aparțin acestora, iar capacitatea de încărcare nu depășește 3.5 tone.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!