ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Denis Vieru a devenit premiant la turneul internațional din Antalya

11:19 | 07.04.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg) a urcat ieri pe treapta a doua a podiumului de premiere la turneul internațional din seria World Judo Tour, care se desfășoară în Antalya (Turcia), transmite MOLDPRES.

El i-a învins în calea spre podium, în ordine, pe Yerlan Serikzhanov (Kazahstan), Ghassem Nourizaden (Iran), Andraz Jereb (Slovenia), Kherlen Gambold (Mongolia). În meciul final i-a cedat lui Bagrati Niniașhvili (Georgia).

”S-a grăbit în această partidă și a greșit”, astfel a comentat pentru agenție antrenorul emerit Mihail Ciudin. Potrivit acestuia, rezultatul final înregistrat este o performanță meritorie. ”Participarea la turneul de la Antalya este prima după o pauză de mai mult de două luni, din cauza unei accidentări. Revenirea pe tatami, deci, este spectaculoasă”, a subliniat tehnicianul.

Astăzi se vor încadra în concurs coechipierii Ion Nacu (73 kg) și Dorin Goțonoagă (81 kg). Republica Moldova participă la turneu doar cu trei sportivi.

Denis Vieru este campion european Under-21, multiplu campion național. Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18002842

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!