ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Dorin Goțonoagă a cucerit bronzul la turneul Grand Prix din Antalya

09:49 | 08.04.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Dorin Goțonoagă (81 kg) a câștigat ieri medalia de bronz la turneul Grand Prix din seria World Judo Tour, care se desfășoară în Antalya (Turcia), relatează MOLDPRES.

El i-a învins în grupa sa preliminară pe Robin Pacek (Suedia), Magomed Abdulkaghirov (Federația Rusă) și i-a cedat în continuare câștigătorului seriei Tato Grigalashvili (Georgia), intrând în recalificări. În penultima rundă a categoriei, Dorin Goțonoagă l-a învins pe Arso Milic (Muntenegru), iar în disputa pentru distincția de bronz l-a întrecut pe Sukhrob Tursunov (Uzbekistan).

În prima zi de concurs, coechipierul Denis Vieru (66 kg) a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere. El i-a învins în calea spre podium, în ordine, pe Yerlan Serikzhanov (Kazahstan), Ghassem Nourizaden (Iran), Andraz Jereb (Slovenia), Kherlen Gambold (Mongolia). În meciul final i-a cedat lui Bagrati Niniashvili (Georgia). ”Este indiscutabil un succes”, a declarat pentru agenție președintele onorific al federației naționale de profil, Veaceslav Manolachi. 

Colegul de echipă Ion Nacu (73 kg) a învins în primul meci, a cedat într-al doilea și a fost eliminat din concurs.

Fondul de premiere al turneului este egal cu 100 mii de dolari.

Dorin Goțonoagă (22 de ani) este originar din Hâncești, elev al antrenorilor emeriți din localitate Ilie și Mihail Buiuc. Anul trecut a devenit campion european Under-23. Anul curent a câștigat turneul internațional de la Praga. ”Visul meu este să mă calific la Jocurile Olimpice de la Tokyo și să am o evoluție meritorie”, a declarat performerul pentru mass-media.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18002846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!