ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”M. Eminescu” va prezenta în următoarele zile patru spectacole

10:14 | 09.04.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Patru spectacole vor fi prezentate în perioada 10-13 aprilie pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Marți, 10 aprilie, la ora 18.30, la Naționalul din Chișinău va avea loc spectacolul „Maria Tănase: Aş muri, moartea nu-mi vine…” - un recital despre viaţa artistică a celei care ”a fost şi rămâne veşnic o voce inconfundabilă, inegalabilă, unică - o surprinzătoare şi emoţionantă lecţie de ambiţie, curaj, speranţă și demnitate pe care ne-o serveşte Măria Tănase - „Maria cea fără de moarte”, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”.

Miercuri, la ora 19.00, Teatrul Național readuce în scenă spectacolul „Panică la Grand Hotel”, după Ray Cooney, în regia lui Sandu Vasilache. Potrivit organizatorilor, este o comedie de situaţie, cu multe încurcături, unde se încâlceşte şi se descâlceşte, în ritm alert, o sumedenie de probleme ce rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale. Şi aici – agitaţie, uşi trântite, o fereastră „ucigaşă” şi un mort… viu. Sandu Vasilache mai recurge la un şiretlic: inversând sexul personajelor din piesă, aduce în scenă (după Chiriţa lui Alecsandri) o protagonistă femeie jucată de un bărbat.

Joi, la ora 18.00, teatrul își așteaptă publicul la spectacolul „Cântec de leagăn” de Dumitru Matcovschi în regia lui Alexandru Cozub, o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se întâmplă absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor ’80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, casa părintească.

Vineri, la ora 18.00, pe scena Naționalului din capitală va fi prezentat spectacolul „Casă Mare” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub. Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării… Este, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18002854

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!