ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 10 aprilie 2018

08:09 | 10.04.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Curtea Constituțională va pronunța avizul privind modificarea articolelor 50 și 51 din Constituție.

Ora 9.50.

***

Curtea Constituțională va examina excepția de neconstituționalitate relativă la unele prevederi din Legea privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf).

Ora 10.00.

***

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, va inspecta în teren lucrările de reparaţie a străzilor.

Ora 13.00, cartierul „Poşta Veche”, str. Ceucari, intersecţie cu str. Socoleni.

***

Urmare a interesului sporit exprimat de producătorii de fructe și legume pentru obținerea certificării GlobalG.A.P., Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova organizează un seminar cu o abordare practică, care se va desfășura în perioada 10-13 aprilie.

Ora 9.30, Institutul Muncii, str. Zimbrului 10.

*** 

Ion Ceban va depune documentele pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău, din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, la sediul Consiliului Electoral de Circumscripție din mun. Chișinău (Ora 13.00, str. Ștefan cel Mare 83).

Imediat după înregistrare, va începe campania electorală, în fața Primăriei Chișinău.

***

Președintele Organizației Obștești „GeNaVaVita”, Vitalie Czine, invită reprezentanții mass-media la o conferință de presă. 

Ora 10.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446.

***

Alianța pentru Centenar invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema „Spuneți DA Unirii cu România!”.

Ora 12.00, Agenția de presă IPN.

***

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc deschiderea oficială a Expoziției „Prin Jertfă spre Înviere – monumente comemorative închinate eroilor reîntregirii neamului”, dedicată împlinirii a 100 de ani ai Marii Uniri din 27 martie 1918, precum și Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor.

Ora 14.00.

***

Presa este invitată la ceremonia de deschidere oficială a Finalei Turneului Național de șah „Turnul alb" între echipe şcolare.

Ora 14.45, Clubul de șah.

(Editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!