ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Silvia Radu va colecta semnături pentru a participa la alegerile locale noi din capitală

14:50 | 10.04.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, va colecta semnături pentru a participa la alegerile locale noi pentru funcția de edil general al municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut astăzi de către Silvia Radu. Aceasta a menționat că urmează să se înscrie în cursa pentru alegerile locale în calitate de candidat independent.

„Vă spun cu toată sinceritatea că vreau să candidez, însă decizia depinde de câțiva factori principali, pe care sper să-i hotărăsc în perioada următoare. Cu siguranță însă, dacă decizia va fi să candidez, o voi face doar ca participant independent, oricât de greu ar fi. Voi începe să colectez semnăturile de mâine, împreună cu câțiva oameni dragi, care mi-au fost alături și în campania electorală prezidențială”, a scris funcționara pe o rețea de socializare.

Edilul interimar a remarcat că, în fiecare zi, între orele 18:00-20:00, va fi la unul dintre corturile amenajate pentru strângerea semnăturilor și va discuta cu chișinăuienii despre actuala stare a orașului și acțiunile ce necesită a fi întreprinse. „Voi publica zilnic amplasamentul cortului unde voi merge. Vreau să ajung în fiecare sector, în limita timpului care îmi rămâne deoarece activitatea la Primărie este prioritară”, a afirmat Silvia Radu.

Alegerile locale noi vor avea loc la 20 mai. Până în prezent, pentru această funcție și-au propus candidaturile nouă persoane, printre care liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care va fi susținut de liberal-democrați și Partidul Acțiune și Solidaritate, Valeriu Munteanu, care a fost înaintat de liberali și Ion Ceban, înaintat de socialiști. Totodată, Partidul Democrat din Moldova a anunțat că va susține un candidat comun pro-european.

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a demisionat la mijlocul lunii februarie.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!