ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul artistic „A Treia Zi de Paști la Muzeu” a ajuns la cea de-a XVIII-a ediție

18:43 | 10.04.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Cea de-a XVIII-a ediție a programului artistic pascal ”A Treia Zi de Paști la Muzeu” s-a desfășurat astăzi la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din capitală, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, cântăreața de muzică populară Dina Vrăjmașu, Maestru în Artă, coordonatoarea programului a menționat că acesta are drept scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor de Paști.

În fața celor prezenți au  evoluat interpretele de folclor Elena Alexei, Maria Graur și Dina Vrăjmașu, precum și formațiile folclorice de la Casa de Cultură din satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi: Ansamblul de copii „Lăstărașii Neamului”, condus de Ludmila Seretinean, și Ansamblul-model „Datina”, conducător artistic – Tatiana Bâtcă.

Printre participanți a fost și Iulia Gherghelegiu, în vârstă de 82 de ani, din satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, care a interpretat câteva balade vechi, mai puțin cunoscute.

Programul a inclus cântece, obiceiuri și datini pascale, împreună cu piese de voie bună, binevenite în Săptămâna Luminată. Participanții au fost distinși cu diplome acordate de Muzeul  Național de Etnografie și Istorie Naturală.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18002884

img18002884

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!