ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colaboratori ai GRT au anunţat grevă în legătură cu numirea unui nou Consiliu de Observatori

13:34 | 11.04.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Colaboratori ai postului public de radio şi televiziune din UTA Gagauz-Yeri (GRT) au anunţat astăzi că îşi suspendă activitatea în legătură cu o decizie a Adunării Populare din autonomie (APG), prin care a fost numită o nouă componenţă a Consiliului de Observatori al GRT, transmite MOLDPRES.

“Începând cu ziua de astăzi, anunţăm grevă, iar dacă va fi nevoie vom intra şi în greva foamei, până când Adunarea Populară nu-şi va anula decizia de numire a noului Consiliu de Observatori”, a declarat în cadrul unui miting de protest de la Comrat, Piotr Vlah, director executiv interimar al postului public de radio şi televiziune din UTA Gagauz-Yeri.

Angajații GRT califică decizia APG drept una “politizată şi de o anumită apartenenţă partinică”.

Ieri, în timpul întrunirii GRT, când a venit preşedintele Adunării Populare a autonomiei, Vladimir Cîssa, să prezinte noul Consiliu de Observatori, Vlah a declarat că “fosta componenţă a structurii încă este în vigoare, deoarece în prezent chestiunea este examinată în instanţa de judecată”.

La rândul său, speakerul APG, Vladimir Cîssa, a precizat că, deocamdată, instanţa nu a suspendat împuternicirile Adunării Populare de a alege un nou Consiliu de Observatori. „Suntem obligaţi să executăm decizia APG. A fost anunţat concurs, toţi candidaţii au fost supuşi procedurilor legale şi au avut acces  la sesiunea unde s-a votat”, a subliniat Cîssa, citat de gagauzinfo.md.

La finele întrunirii de ieri, Piotr Vlah a declarat că “până la hotărârea instanţei de judecată, la GRT vor activa două Consilii de Observatori”. El a explicat că "o colaborare cu noul Consiliu va fi posibilă doar după decizia instanţei, care trebuie să stabilească legalitatea suspendării activităţii actualului consiliu”.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18002902

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!