ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O prestigioasă publicaţie a confirmat statutul MAIB de „Cea mai bună bancă din Moldova”

14:16 | 11.04.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Banca Comercială Moldova Agroindbank SA (MAIB) a fost din nou desemnată „Cea mai bună bancă din Moldova”, titlu conferit de influenta revistă internaţională Global Finance. Premiul vine să confirme statutul MAIB de lider incontestabil al sectorului bancar din ţară şi calitatea înaltă a serviciilor şi produselor oferite de bancă, se menționează într-un  comunicat al instituției financiare, informează MOLDPRES.

MAIB se clasează printre „liderii mondiali, care ştiu să răspundă cu abilitate noilor tehnologii şi condiţiilor de piaţă în continuă schimbare”, a declarat directorul editorial al Global Finance, Joseph D. Giarraputo.

“Câştigătorii premiilor din anul curent sunt bănci care au acordat o atenţie deosebită necesităţilor clienţilor în condiţii de piaţă dificile şi au obţinut rezultate mai bune, consolidând, în acelaşi timp, bazele viitoarelor reuşite,” se spune în comunicatul distribuit de prestigioasa revistă.

„Pentru MAIB acest premiu este o confirmare a statutului de lider al sectorului bancar din Republica Moldova, o recunoaştere a eforturilor conjugate ale întregii echipe de management de a asigura conformarea băncii cu cele mai înalte standarde profesionale şi de a pune în practică cele mai riguroase principii de guvernare corporativă. Iar faptul că Moldova Agroindbank obţine acest titlu mai mulţi ani la rând  este o dovadă a dezvoltării durabile a băncii şi demonstrează că îşi merită pe deplin statutul de bancă sistemică, de locomotivă a sectorului bancar,” a declarat preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari.

La concurs au participat instituţii financiar-bancare din aproximativ 150 de ţări. Evaluarea  candidaţilor a fost efectuată de redactorii revistei, analişti financiari, directori şi consultanţi bancari de talie mondială, în baza unei analize minuţioase a rezultatelor pentru anul 2017, inclusiv creșterea activelor, profitabilitatea, relaţiile strategice, acoperirea geografică, produse inovaţionale.

Global Finance este o revistă internaţională care anual desemnează cele mai bune instituţii financiare din întreaga lume. Premierea de către Global Finance a devenit un semn al confirmării standardelor superioare promovate de instituţiile nominalizate şi o importantă sursă de informare asupra evoluţiilor instituţiilor financiare şi bancare din circa 200 de ţări ale lumii.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18002904

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!