ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost înlesnite condiţiile pentru licitaţia proiectului de asigurare cu apă din raionul Râşcani

15:13 | 11.04.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a prelungit termenul de depunere a ofertelor şi a „înlesnit documentaţia” pentru licitaţia cu privire la elaborarea proiectului tehnic şi al lucrărilor de îmbunătăţire a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în unele localităţi din raionul Râşcani, transmite MOLDPRES.

„Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Damașcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani” este unul din cele şase proiecte finanţate de Uniunea Europeană care urmează să fie finalizate până în anul 2020. Pentru acest program încă nu a fost organizată licitaţie, însă surse de la ADR Nord au explicat, la solicitarea MOLDPRES, că „reieşind din practica celorlalte proiecte finanţate de UE, la care au fost organizate proceduri de licitaţie, s-a decis „îmblânzirea anumitor condiţii”, astfel încât să fie uşurat accesul mai multor firme””.

În urma implementării proiectului de asigurare cu apă și canalizare de la Râșcani, în cele șase sate vor fi construite 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și 40 km de rețele de canalizare. De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 km. Totodată, în cadrul proiectului vor fi construite trei stații de epurare a apelor uzate, o stație de tratare a apei potabile și o stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani.

Valoarea estimativă a proiectului din raionul Râșcani se cifrează la 3,5 milioane de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază) 

img18002907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!