ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 12 aprilie 2018

08:43 | 12.04.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Reprezentanții mass-media sunt invitați la Gala de premiere a câștigătorilor Concursului republican pentru elevi ”Limba noastră-i o comoară”, ediția a II-a.

Ora 12.30, Casa Guvernului, sala de conferințe, etajul 1, intrarea din str. M. G. Bănulescu-Bodoni.

***

Compania „Avia Invest” invită reprezentanții mass-media la un exerciţiu cu tema: ”Exerciţiu de simulare a unui incendiu în terminalul Aeroportului Internaţional Chişinău”.

Ora 08.00, ghişeul de Informaţie din incinta terminalului.

***

Administrația Apă-Canal Chișinău va efectua o inspecție la Stația de Epurare pentru a evalua cum se desfășoară procesul de lucru.

Ora 11.00, Stația de Epurare.

***

Presa este invitată la un tur de presă în satul Tudora, unde un student din Ștefan Vodă și-a deschis o afacere în domeniul agriculturii, pe bani europeni. Pentru jurnaliști va fi pus la dispoziție un mijloc de transport, care va porni spre satul Tudora la ora 9.00, din fața clădirii Le Roi, str. Sfatul Țării 29. 

***

Va avea loc ceremonia de distribuire a 150 de computere donate de Provincia Jeju, Republica Coreea. Calculatoarele vor fi repartizate la 15 instituții de învățământ general din raioanele Anenii Noi, Cahul, Cimișlia, Fălești, Hâncești, Taraclia, Sângerei, Strășeni, Ungheni, mun. Chișinău și UTA Găgăuzia.

Ora 10.00, Întreprinderea de stat ”Mold-Didactica”, str. Socoleni 16/1.

***

Va avea loc vernisajul expoziţiei de artă contemporană ”Simpozionul Naţional de Artă Lepşa 2017, România”.

Ora 15.00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Galeria Parter.

***

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, va susţine o conferinţă de presă.

Ora 09.00, Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”.

***

Candidatul PSRM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, va susține o conferință de presă cu tema: “Administrarea eficientă a municipiului Chișinău”.

Ora 11.00, curtea primăriei Chișinău.

 

***

Partidul Politic “ŞOR” va organiza un briefing de presă cu tema: ”Prezentarea programului electoral al candidatului pentru funcția de Primar General al Municipiului Chișinău, Reghina Apostolova”.

Ora 12.00, sediul formațiunii, str. Tighina, 12, et. 1, sala de conferințe.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită în SUA, în perioada 11-19 aprilie 2018. La Washington, speakerul va avea întrevederi la Congresul SUA, USAID, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și US Treasury (ministerul finanțelor SUA) și la Departamentul de Stat SUA. 

***

Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită de lucru în Ucraina, unde va participa la Forumul de Securitate de la Kiev. În marja lucrărilor Forumului, șeful Executivului de la Chișinău va avea întrevederi bilaterale cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, şi cu prim-ministrul Ucrainei, Volodimir Groisman. 

***

În perioada 10-12 aprilie 2018, o delegație a Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova condusă de președintele CEC, Alina Russu, se află într-o vizită de monitorizare a alegerilor prezidențiale din Republica Azerbaidjan.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!