ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată o carte despre rectorul USEFS

09:10 | 12.04.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. La Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a fost lansată cartea ”Monografia unui om mic de statură și mare la fapte” despre rectorul instituției, Veaceslav Manolachi, relatează MOLDPRES.

Lucrarea redă calea de viață parcursă de protagonist până la vârsta de 60 de ani, eveniment care a avut loc pe 27 martie curent, opiniile mai multor personalități din țară, din lumea sportului moldovenesc și internațional -  președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, campionii olimpici Tudor Casapu, Sanda Toma-Uriceanu, Doina Melinte, antrenorul emerit Petru Caduc, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, primul președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Efim Josanu etc.

Moderatorul festivității a fost scriitorul Dragoș Vicol, doctor habilitat în filologie. ”Veaceslav Manolachi este cu certitudine o prezență fascinantă în arealul cultural-educativ-științific-sportiv al Europei, impresionând prin tenacitate, spirit deschis inovației conceptuale, managementului sportiv performant. În calitatea mea de expert în politici educaționale, menționez faptul că Ordinul ”Socrate”, deținut de Veaceslav Manolachi, se acordă în exclusivitate personalităților notorii de pe mapamond. Procesul de selecție al eventualilor premianți este unul extrem de complex, laborios și exigent, având la bază aprecierile membrilor Asambleei Europene de Business, cu sediul la Oxford (Marea Britanie), for constituit din veritabile somități ale circuitului intelectual internațional”, a subliniat el.

Veaceslav Manolachi este doctor  habilitat, profesor universitar, autor de cărți, Doctor Honoris Causa al următoarelor universități și academii de profil din lume: Seul (Coreea de Sud), Craiova (România), Kiev (Ucraina), Minsk (Belarus), Galaţi (România),  Moscova (Rusia), Bucureşti (România), Smolensk (Rusia), Almatî (Kazahstan), “P. F. Lesgaft”, Sankt Petersburg (Rusia), Erevan (Armenia), Kuban (Rusia), profesor de onoare al Uniunii Academice din Oxford (Marea Britanie). Este cavaler al mai multor distincţii de stat, inclusiv ”Ordinul Republicii”, maestru al sportului la sambo şi judo, Antrenor Emerit al Republicii Moldova, președinte de onoare al Federației Moldovenești de Judo, ctitor la bisericile din satele Zamciogi și Romanești (ambele din raionul Strășeni), mănăstirea ”Sf. Mironosițe Marta și Maria” din satul Hagimus (Căușeni).

Cartea a fost editată într-un tiraj de 250 de exemplare.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18002928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!