ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preţurile la peste 1400 de medicamente au fost micşorate

10:51 | 12.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Ordinul cu privire la înregistrarea și revizuirea preţurilor de producător la medicamente, ce prevede scăderea preţurilor de producător cu 9,32% la 1440 de preparate farmaceutice, va fi publicat în numărul de mâine al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Moldova, decizia de a revizui preţurile a fost luată ca urmare a aprecierii cu 3% a monedei naţionale în raport cu euro şi dolarul.

Printre preparatele care vor fi mai ieftine se numără antibiotice, medicamente cu acțiune asupra sistemului nervos, preparate dermatologice, vitamine, multivitamine, preparate cu acțiune asupra sistemului cardiovascular, antiinflamatoare şi antireumatice, antidiabetice, antitusive și expectorante, imunomodulatoare, antiastmatice şi analgezice. Preţurile vor scădea şi la 215 preparate incluse în lista medicamentelor sociale.

În prezent, Catalogul naţional de medicamente include 4190 de preparate.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18002941

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!