ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SHS a anunţat Cod Galben de poluare în municipiul Bălţi

14:40 | 12.04.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru perioada 12-13 aprilie Cod Galben de poluare în municipiul Bălţi, transmite MOLDPRES.

Conform SHS, pe 11 aprilie, la Bălți a fost înregistrat un nivel sporit al poluării aerului în medie pe oraş şi privind conţinutul de dioxid de azot. Concentraţiile maxime momentane au depăşit normele sanitare de 1,1-2,0 ori. Norma medie zilnică sanitară a fost depăşită de 2,3 ori.

Astfel, pentru următoarele zile se prevede un nivel sporit al poluării aerului în medie pe oraş şi privind conţinutul de dioxid de azot ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile dispersiei.

Potrivit specialiştilor, în caz de Cod Galben de poluare, condiţiile meteorologice vor contribui la acumularea noxelor în stratul de aer de la suprafaţa solului. Totodată, situaţia ecologică se prevede nefavorabilă pentru sănătatea populaţiei şi starea mediului înconjurător.

În acest context, medicii recomandă reducerea maxim posibilă a duratei aflării în zonele industriale, fiind preferabile plimbările pe jos în zonele verzi. Persoanelor cu maladii ale sistemului cardio-vascular şi ale tractului respirator li se solicită reducerea sarcinilor fizice.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18002960

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!