ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compania germană Siemens va reabilita, în cadrul unui amplu proiect, mai multe staţii de transformare în R. Moldova

14:49 | 12.04.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Filiala companiei cu renume internațional Siemens va reabilita 14 stații de transformatoare de tensiune medie pe întreg teritoriul Republicii Moldova în cadrul unui amplu proiect, finanțat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Contractul de reabilitare a fost semnat cu întreprinderea de Stat Moldelectrica, care a selectat prin concurs executantul proiectului, informează MOLDPRES.

Acest contract este cel mai amplu proiect de reabilitare de staţii de transformare de tensiune medie realizat de Siemens şi urmează a fi finalizat în doi ani de la începerea lucrărilor, care vor demara în al doilea trimestru al anului 2018.

”Prin implementarea acestui contract, Moldelectrica va mări fiabilitatea alimentării consumatorilor stațiilor reconstruite, de aceea are certitudinea că Siemens, companie cu o istorie îndelungată în energetică, va face față provocărilor acestui proiect și va implementa tehnologii performante în Republica Moldova”, a declarat Ghennadi Dimov, director general al întreprinderii de stat Moldelectrica.

„Suntem încrezători că acest proiect este doar un prim pas pentru industria energetică din Republica Moldova”, a declarat Petru Ruşeţ, country division lead energy management în cadrul Siemens România şi Republica Moldova.

Întreprinderea de Stat Moldelectrica este o companie specializată în centralizarea serviciilor de transport şi dispecerat operativ a sistemului energetic din Republica Moldova. Cu o istorie de 113 ani în România, Siemens operează în prezent patru fabrici şi patru centre de cercetare-dezvoltare pe plan local. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat şi coordonarea activităţilor de vânzare ale grupului german în Republica Moldova. Compania are trei direcţii strategice de dezvoltare: electrificare, automatizări şi digitalizare.

Siemens AG (Berlin şi Munchen) este unul dintre liderii globali din domeniul tehnologiei, fiind un etalon al excelenţei inginereşti, calităţii, siguranţei şi caracterului internaţional de 170 de ani. 

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img18002961

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!