ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un medic din Criuleni a fost reţinut de CNA după ce şi-a însuşit ilegal banii de la pacienţi

16:23 | 12.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Șeful unei secții din cadrul spitalului raional Criuleni a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie fiind suspectat că şi-ar fi însușit ilegal banii percepuți pentru serviciile medicale acordate pacienților neasigurați, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Naţional Anticorupţie, medicul a ajuns în vizorul ofițerilor și procurorilor anticorupție, după ce mai mulți pacienți au semnalat că acesta și-ar însuși banii percepuți pentru prestarea serviciilor medicale decontate de la fondul asigurărilor de sănătate.

Conform declarațiilor pacienților, banii erau încasați personal sau prin intermediari, iar verificările au arătat că mijloacele bănești nu erau contabilizate.

Urmare a măsurilor speciale de investigație, șeful de secție a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite pe un termen de până la 10 ani.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!