ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanții politici pentru reglementarea transnistreană au discutat mecanismul de asigurare a participării în traficul rutier internațional

09:33 | 13.04.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. O nouă ședință a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului, Cristina Lesnic și Vitalii Ignatiev, și a partenerilor internaționali din cadrul formatului de negocieri „5+2”, a avut loc ieri, la sediul din or. Chişinău al Misiunii OSCE în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, părțile au continuat discuțiile pe marginea potențialului mecanism de asigurare a participării în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană.

Subiectul accederii în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană și necesitatea identificării de către părți a unui mecanism viabil în acest sens este un angajament agreat în formatul de negocieri “5+2” și este una din cele opt priorități ce se conțin în așa-numitul pachet Berlin plus.

Părţile au căzut de acord că sunt depuse eforturi sporite în vederea soluționării în regim prioritar a acestei probleme.

La final, a fost stabilită necesitatea continuării dialogului atât la nivel de experți cât și la nivel de reprezentanți politici întru identificarea unor soluții viabile și s-a convenit ca următoarea ședință a grupurilor de lucru să fie organizată pe parcursul săptămânii următoare.

img18002987

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!