ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat condiţiile parteneriatului public-privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente

12:29 | 13.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. A fost făcut încă un pas în vederea realizării proiectului „Arena Chișinău”. Guvernul a aprobat astăzi obiectivele şi condiţiile parteneriatului public-privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente de interes național și cerinţele generale la selectarea partenerului privat, informează MOLDPRES.

Obiectivul general al parteneriatului public-privat constă în finanțarea, proiectarea, construcția, dotarea tehnică și darea în exploatare a arenei polivalente de interes național.

Potrivit documentului, Arena polivalentă va avea o capacitate de bază de cel puțin 4000 și cel mult 4100 locuri, o zonă de parcare de 1000-1100 locuri, o zonă separată pentru antrenamente și evenimente mici. De asemenea, proiectul prevede o zonă separată pentru Aqua Park, Spa și Fitness acoperite, piscină olimpică cu tribună pentru spectatori de cel puțin 500 locuri (conform standardelor Federației Internaționale de Natație (FINA), corturi de tenis deschise (cel puțin 8 corturi), puncte de alimentație publică, infrastructură.

Construcția Arenei polivalente urmează să fie finalizată în termen de 12 luni din momentul recepționării de către partenerul privat a autorizației de construire.

Partenerul privat trebuie să aibă minimum trei proiecte de proiectare și construcție realizate pe parcursul ultimilor cinci ani (2013–2017), cel puțin cu o valoare de 30 milioane de euro pe proiect. Totodată, acesta trebuie să aibă o experiență în construcția edificiilor de profil sportiv similare obiectului contractului parteneriatului public-privat (arene, complexe sportive, stadioane) – minimum un proiect realizat pe parcursul ultimilor cinci ani.

Cifra de afaceri medie anuală minimă a partenerului privat din activități de construcții a fost stabilită în mărime de cel puțin 50 milioane de euro pe an în ultimii trei ani, acces la linii de finanțare de minimum 50 milioane de euro de la instituții bancare sau orice alte instituții financiare cu reputație.

Durata implementării contractului de parteneriat public-privat este de minimum 10 ani.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18003000

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!