ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3000 de polițiști vor asigura ordinea publică și circulația rutieră în perioada sărbătorii Paștele Blajinilor

13:06 | 13.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Peste 3000 de polițiști vor asigura ordinea publică și supravegherea circulației rutiere în perioada sărbătorii Paștele Blajinilor. Anunțul a fost făcut astăzi de către specialistul principal al Centrului de monitorizare a traficului rutier, Pavel Apostol, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, vor fi dublate echipele de patrulare spre și dinspre Chișinău. „Astăzi, fluxul de mașini va fi mai mare la ieșirea din capitală, iar luni deja la intrarea în municipiu. Îndemnăm șoferii să se conformeze indicațiilor polițiștilor de patrulare. În cazul în care fluxul va fi prea mare va fi asigurată escortarea coloanelor de transport. La fel, șoferii sunt rugați să nu urce la volan în stare de ebrietate și să nu depășească limita de viteză”, a spus Pavel Apostol.

La rândul său, șefa Secției prevenire din cadrul Direcției generale securitate publică, Daniela Buzatu, a îndemnat cetățenii să fie atenți în cazul în care pleacă de acasă și să încuie ușile și geamurile.

„Cazurile de furturi din apartamente și pungășiile se întețesc anume în timpul sărbătorilor. Dacă plecați de acasă să nu informați persoanele că părăsiți locuința. Este important ca copiii să nu deschidă copii ușa persoanelor străine. La fel, rugăm cetățenii să fie atenți la genți și portmonee. Nu lăsați bunurile de valoare în automobile, evitați persoanele cu comportament anti-social și grupurile care consumă băuturi alcoolice. În cazul apariției unor conflicte, să alertați imediat poliția”, a afirmat Daniela Buzatu.

În perioada sărbătorilor pascale, anul trecut, au fost înregistrate aproape 120 de infracțiuni, cele mai multe fiind furturile.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18003005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!