ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a fost prezentă la Săptămânile Francofoniei în Republica Azerbaidjan

13:23 | 13.04.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. În cadrul Săptămânilor Francofoniei în Republica Azerbaidjan, desfășurate în perioada 1–14 aprilie, Ambasada Republicii Moldova a organizat mai multe evenimente privind dezvoltarea francofoniei în țara noastră și oportunităților educaționale în Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

La deschiderea Forumului Academic al Francofoniei, care a avut loc la Universitatea Lingvistică din Baku, ambasadorul Republicii Moldova, Gheorghe Leucă, a prezentat succint rolul țării noastre în cadrul Organizației Internaționale a Francofoniei, iar prorectorul ULIM, profesorul universitar, doctorul habilitat Elena Prus a vorbit despre francofonia din Moldova, cu accent pe filierele francofone din cadrul Universității de Stat din Moldova, Universității Libere Internaționale, Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă”, Academiei de Științe Economice, colaborările cu instituțiile și universitățile care promovează francofonia în Europa de Est.

Pe parcursul Săptămânilor Francofoniei, Ambasada Republicii Moldova la Baku și alți reprezentanți sosiți din țară au organizat o expoziție de pictură sub genericul “Metaphysical spectacle of colours” a artistului Cezar Secrieru, demonstrarea documentarului ”Chișinău o capitală Europeană” de Leontina Vatamanu, precum și a filmului artistic de scurt metraj „Milica”, realizat de Valeriu Jereghi. În cadrul Săptămânilor Francofoniei misiunea diplomatică a organizat o degustare de vinuri moldovenești și un stand în stil național, prezentând publicului tradițiile populare, precum și principalele destinații turistice din Moldova.

img18003011

img18003011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!